2016. augusztus 15., hétfő

Költözés 2.

Most, hogy megvolt a diplomaosztó is, apa diszkréten közölte, hogy tulajdonképp ingyenélő munkanélküli vagyok, de ő olyan nagyvonalú, hogy pár napig még nem rak ki az utcára. Hozzátette, hogy használjam ki, amíg jóvilág van rám, ezentúl úgy osonjak el a reggeliző asztaltól, hogy 10 centi kolbász a zsebemben, gyűjtögessem a budipapírt, folyékony szappant csapoljam meg, tegyek el mindent, amit látok, mert pár nap és vége a kánaánnak. Anya ezen vagy sír vagy nevet, attól függ, hogy hol tart éppen a "kirepül a gyerek" fantázianévre hallgató érzelmi hullámvasúton.

Anyával ellentétben apa azért örül, hogy végre lesz hely otthon, és már hordja be a nagykabátokat, meg a karácsonyfadíszeket a szobámba. Természetesen anya győzött, és lomtár helyett mamahotelt rendezett be, kb. jobban néz ki, mint eredetileg... (Mint az amerikai filmekben, plüssmaci, minden, mikor csöpögős zenére újra hazatér a gyerek, és könnyes szemmel simogatja az ajtót meg a függönyt.)

Az új lakás gyönyörű, némi problémát azért okoz, hogy a berendezésre nem lett félretéve pénz. Ez mondjuk nem igaz, mert lett, két székre való, de inkább egyet sem vettem, nehogy kimenjen a divatból, mire lesz pénz harmadikra.

Vannak azonban elengedhetetlen kiegészítők, amiknél nem számít a pénz, amik prioritást élveznek a szék és az ágy előtt. Ilyen a hűtő (sör), a darts és a Star Wars-os roló. Oké, a Star Wars-os roló csak azóta kell, mióta megtudtam, hogy létezik.

Közbeékelek egy kis anekdotát: mikor meg lett rendelve a roló, mondta a pasi a rolóboltban apának, hogy "szép és jó ez a Star Wars mintázat, amíg kicsi a gyerek. De majd ha felnő, és viszi haza a csajokat, nem fog tetszeni." Mondta apa, hogy ide nem csajok fognak jönni, hanem pasik,..

Tehát, ami stílust illeti, eklektika-modern realizmus (mindenből a legolcsóbb, és amit a rokonok ajándékoznak).  

Itt vannak a gyönyörűségeim :D 



3 megjegyzés:

  1. Síírok😂😂😂
    Amúgy bátyám kislánya idén lett 5 éves, szülinapján sokat dumáltam vele. Kiscsaj megjelent jégvarázsos pólóban hozzáillő kispapuccsal és rózsaszín, bolyhos tüllszoknyával, majd elmesélte, hogy az oviban az Emma kicsúfolta a star warsos kulacsáért, mert szerinte csúnya. Hát az Emma egye meg a barbie-s meg hercegnős kulacsát, mert az én kis unokahúgomra azóta csak úgy tapadnak a fiúk az oviban.😂😂

    VálaszTörlés

LIFE UPDATE

Az elmúlt 5 év tömören: összejöttem a szembeszomszéddal, összeházasodtunk, építettünk egy házat, és lett egy gyerekünk, Guszti. Szóval semmi...