2015. szeptember 26., szombat

nCore novella

Újabb összefüggés az életben.
Arra jutottam, hogy egy közösség összetartását sokféleképpen lehet mérni, például az nCore regisztrációk számával. Minél több ember jut egy felhasználónévre, annál családiasabb a közeg. 
Nálunk falun például kb. 5 utcányi család használ egy felhasználót. 
És hogy mit tesz az nCore a közösséggel? Itt egy sikertörténet: 


Nagyotmondó Tibi két hete lett betanítva az nCore használatára, ezzel ő is megfertőződött a sorozatok, számítógépes játékok de leginkább a pornó által. Nem tetszett ez Terikének, a menyasszonyának, aki egy rendes, dolgos embert ismert meg a Tibiben, nem ezt a függő állatot. Terike szerint nyilvánvaló, hogy inkább lenne alkoholista, mert ez az átok internett teljesen szétzilálta az életüket. Lusta, úszik a munka, úszik a ház, csak nyomja azt az átok kompútert. Terike nyilvánvalóan nem hagyhatta annyiban ezt a dolgot, és a falu rendszergazdájától, Mindent Is Tudó Gucitól kért segítséget. Amíg Nagyotmondó Tibi oda volt festeni, sikerült letörölni a gépről minden addiktív programot. Gucinak még az is az eszébe jutott, hogy csírájában kell elfojtani az ilyen rettenetes személyiségtorzulást: meg kell változtatni az nCore jelszót. Remek ötlet! 

Mondanom sem kell, hogy a falu élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott. A csendes, néptelen utcák megteltek ingerülten lófráló emberekkel, mindenki tett-vett, és az eddig haldokló kommunikáció is megindulni kezdett: "mi van az enkórral?" - kérdezgették egymást. Joggal gondolhatjátok, hogy online is lehet sorozatot nézni, de nem itt. Itt ugyanis az nCore-hoz hasonlóan két internett-előfizetést élvez az egész falu, tíz kilométernyi netkábellel széjjelosztva, Guci ötlete alapján. 


Hamarosan az egész falu megtudta, hogy Terike kezében van a sorsuk, már ami a Trónok harca függést illeti. Kivéve természetesen a gyanútlan Terikét, aki aztán a fenyegető levelek hatására visszaállította a rendszert, és más módon próbált a Tibire hatni, de ezt én már nem tudom. 

A módszer azonban működik. Senki nem akarja, hogy diót törjenek a fejével, ezért nem állítgatjuk poénból a jelszót, és senki nem bunkózik, hogy miatta kelljen valakinek jelszót változtatni, és aztán az ő fejével is diót törjenek. A gép forog, az alkotó pihen. 




2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Dóri sajnos nem ismerhetlek, de ezen be sírtam, főleg mikor 10 kilométer nettkábelt olvastam. Mikor netadó volt porondon akkor terveztük, hogy Ausztriából át húzzuk az internetet mert olcsóbb, de látom téged is meg ihletett.

    VálaszTörlés
  2. Láttam már próbálkozást a föld alatt és a levegőben is. :D

    VálaszTörlés

LIFE UPDATE

Az elmúlt 5 év tömören: összejöttem a szembeszomszéddal, összeházasodtunk, építettünk egy házat, és lett egy gyerekünk, Guszti. Szóval semmi...