2015. június 6., szombat

Kocsi-moci-foci - A férfiak nyelvén 2. rész

Ebben a leckében néhány olyan mondatról lesz szó, amit meccsnézés közben beszúrhatunk.

Az első részben tanultak, és a lenge öltözetünk elégnek bizonyultak ahhoz, hogy Tibor mindenképp velünk akarja nézni a BL-döntőt. Ne keseredjünk el, hiszen ha itt is jól teljesítünk, lehet, hogy hamarosan vacsorázni vagy állatkertbe is elvisz bennünket.

'Juventusz'-'Barszelóna' meccset fogunk látni.
Nyugalom, lányok, gondoltak ránk is, ugyanis a bal felső sarokban az eredmény mellett látható a csapatok mezének a színe, így nem kell azon görcsölnünk, hogy vajon melyik-melyik.

Kezdjük azzal, hogy mi az, amit biztos, hogy NE mondjunk meccsnézés közben:

- Én a Barszelónának szurkolok, mert nem szeretem az angol focit.
- Szerinted melyik csapat lesz a világbajnok?
- Ronaldo melyik csapatban játszik?
- A magyarok már kiestek?
- Jééé, kaput cseréltek.



Most pedig jöjjenek a hasznos tanácsok, hogy hogyan viselkedjünk, miket mondjunk:


- Maradjunk objektívek, kívülállók! Jobban járunk, ha azt mondjuk, egyik csapatért sem rajongunk különösebben, így nem kérhető számon rajtunk semmilyen információ a klubokkal kapcsolatosan. Az se befolyásoljon minket, ha meglátunk egy jóképű játékost az egyik csapatban.

- Hagyatkozzunk a kommentátorra vagy a játékvezetőre! Ők kisebb eséllyel tévednek nagyot, mint mi. Pl.: "Én is úgy láttam, hogy ez les volt." vagy "Egyetértek a kommentátorral, szerintem sem volt jogos a kiállítás."

- Kérdezzünk rá a véleményére! Neked mi a véleményed a Juventusz elődöntőben nyújtott teljesítményéről?

- Mondjunk érdekességeket! Természetesen csak olyat, aminek alaposan utánajártunk. Pl.: Tudtad, hogy legutóbb 2003-ban játszott a két csapat tétmeccset egymás ellen, és a Juventus győzött?


Ajándék bónuszmondat, amitől okosabbnak tűnhetsz:

"Örülök, hogy a juventusz játszik a barszával, mert az előző évek döntői után (reál madrid-atlétikó madrid, bájern-dortmund) túl sablonos lett volna idén egy el klászikó döntő."

Jó szurkolást! 


3 megjegyzés:

  1. Ezek a statisztikák is olyanok mint a youtube viedók meg a meccs közben fingás: mindenki baromi büszke magára ha bedob egyet, de mindenki csurgat kosárívben a másikéra.

    VálaszTörlés
  2. Ó, lehet south park avatart gyártani?

    VálaszTörlés

LIFE UPDATE

Az elmúlt 5 év tömören: összejöttem a szembeszomszéddal, összeházasodtunk, építettünk egy házat, és lett egy gyerekünk, Guszti. Szóval semmi...